Izvan fokusa tim grupa je mladih i ambicioznih kreativaca koji unazad osam godina zajednički produciraju fotografske, televizijske, filmske i video sadržaje te organiziraju događanja, festivale i provode razne marketinške aktivnosti. Tim ima ured u Karlovcu te u Zagrebu, gdje koristi i televizijski studio Unison za realizaciju brojnih TV projekata.

Izvan fokusa tim svoje je djelovanje započeo kao udruga tad maloljetnih filmskih i fotografskih entuzijasta koji su uz svoje obrazovanje gradili i razvijali udrugu. Udruga se može ponositi brojnim festivalima za mlade poput Foto dana mladih (fotografskog festivala za mlade srednjoškolce) ili PickUp Music Festivala (festivala za mlade glazbenike). S vremenom je obuhvat poslova rezultirao otvaranjem tvrtke, a udruga Izvan fokusa nastavila je provoditi sve neprofitne i društveno odgovorne projekte.

Zbog navedenoga, posebno nam je važno poticati razvoj umjetnosti, mladih autora i lokalnih zajednica u kojima djelujemo. Zato svake godine organiziramo donacijski natječaj za mlade filmaše, podržavamo društvene projekte i stipendiramo umjetnike. 

Svake godine producira se gotovo 300 epizoda raznih TV emisija, nekoliko stotina kratkih video materijala te tisuće fotografija. Događaje sveukupno posjeti preko 100.000 posjetitelja godišnje, a dosezi marketinških kampanja online prelaze milijun korisnika. Čak 90% našeg tima od gotovo dvadeset članova čine mladi, koji su stekli zavidno iskustvo rada u kreativnim i kulturnim industrijama.

E-mail : info@izvanfokusa.hr

Kontakt broj : 091 508 7606

Ured Zagreb: Brozova 8a, 10000 Zagreb

Sjedište Karlovac: Stjepana Radića 12, 47000 Karlovac